27.01.2021 Дідаскалейнофобія – боязнь ходити в школу

Дідаскалейнофобія – боязнь ходити в школу

Богато хто з батькив стикався з тим, що його дитина не бажала йти до школи. Причини того можуть бути зовсім різними. Від булінга і троллінга до сорому та небезпеки.

Прийшов час прокидатися о 7 ранку і збиратися в школу, але ваша дитина категорично не хоче цього робити. Ви починаєте турбуватися, психувати і лаятися, але на дитину це діє ще більш негативні і бажання не йти в школу виростає ще сильніше і сильніше. У чому ж причина? Зачекайте. не поспішайте. Не варто вашій дитині ставити передчасний діагноз Дідаскалейнофобія, алу можливо причина зовсім не в цьому.

Як примусити дитину ходити в школу?

детский и семейный психолог
Детский и семейный психолог

Ваш малюк може відчувати сором або страх перед вами для того, щоб розповісти справжню причину свого небажання відвідувати навчальний заклад. Причин такої поведінки, як ми вже сказали раніше, маса. Одне з найпоширеніших страхів, це страх перед контрольною або іспитом. Дитина хворіла і пропустив даний матеріал і він усвідомлює, що на контрольній він отримає погану оцінку. Дитина буде намагатися всіма способами уникнути поганої оцінки і надалі покарання за свою неуспішність у навчанні.

Сварки з однолітками.

Також, проблема можуть бути і в соціальному плані. Дитина посварився або не знайшов спільної мови зі своїми однолітками. Або дитини постійно ображають і погрожують розправою якщо той розповість про це дорослим. Дитина в такому випадку, вибирає мовчати і мовчки терпіти всі загрози, приниження і глузування над собою.
Любовна залежність. Ваша дитина могла зіткнутися з першою в його житті закоханістю і через своїх комплексів і почуттів відмовлятися відвідувати навчальний заклад. В даному випадку дитина може відчувати почуття як сам, так і не справлятися з почуттями які відчувають до нього. І він вирішує просто відмовитися від навчання і залишатися в комфортних для нього умовах.

Конфлікти з педагогічним складом.

Дитина може відмовлятися ходити в школу через те, що він перестав знаходити спільну мову зі своїм учителем або викладачем. Це може стати не тільки вчитель зі школи, їм може стати і репетитор займається з вашою дитиною індивідуально, викладачі різних курсів, всякого роду наставник, учитель малювання, музики або тренер в спортивних секціях які відвідує ваша дитина поза занять школи. І зовсім не обов’язково заняття додаткових дисциплін повинні проходити в будівлі школи. Репетитор, може навіть сам того не бажаючи, налаштувати негативно вашої дитини до відвідування шкільних занять. Мені хочеться зараз звернутися до вчителів і нагадати їм про те, що дитина не НАВЧАЄТЬСЯ БУТИ УЧНЕМ, а викладач 5 років вчиться викладати і працювати з учнями. Це не тільки здатність доносити до дітей навчальний материали, а й в першу чергу вміння знаходити з дітьми спільну мову.

У більш зрілому віці 14-16 років, ваша дитина може вирішити для себе що йому не підходить в цілому вся система освіти. Такі діти наводити багато різних прикладів і доказів того, що успішні люди в житті можуть ставати і не маючи вищої або навіть середньої освіти. Тоді вони для себе вирішують, що навчання просто їм не потрібна.

боязнь-ходить-в-школуДіти це найцікавіше і складне, що у нас з вами може бути в житті. Кожна дитина індивідуальна і вимагає до себе особливий підхід. За довгі роки психологом, я допомогла дуже багатьом діткам. Вони здобули вищу освіту і досягли великих успіхів в житті. Адже саме для цього і потрібен дитячий психолог, щоб ваша дитина могла поділитися з ним своїми потаємними секретами які б він ніколи не зміг поділитися зі своїми батьками.